İNDİRİM
Bu çalışma Osmanlı Devleti’nde Tanzimat döneminde ortaya çıkan eğitimsel değişim ve yeniliklerde bürokrasinin etkisini ele almaktadır. Osmanlı Devleti’nin kurulmasından kısa süre sonra oluşturulan bürokrasi toplumun gelişiminde özellikle eğitim kurumlarının oluşturulmasında ve geleceğinin biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Tanzimat döneminde bürokratların etkisi daha fazla olmuştur. Osmanlı toplumunda Tanzimat dönemi bürokratlarının eğitime olan etkisini algılayabilmek için bürokrasinin tarihsel oluşum, işlevi ve çalışması ile devlet mekanizmasıyla bağlantılarını çözümlemek gerekir. Eğitim sistemimizin özellikle Tanzimat’tan Cumhuriyet döneminde yaşadığı dönüşümlerin tarihsel kökenlerini ortaya koyarak Tanzimat bürokrasisinin etkilerini belirlemek bu çalışmanın hedeflerinden birisidir. Osmanlı bürokrasisi yönetici destekli ya da yönetici bürokrat biçiminde toplumda karşılık bulmuş aynı zamanda askeri destekle varlığını sürdürebilmiştir. Doğal olarak bu durum toplumda sorun meydana getirmiştir. Geleneksel ile modern anlayışın yan yana gitmesi yenilik ve düzenlemelerin iki yönlü ilerlemesini sağlamıştır. Birincisi yasal-rasyonel diğeri ise “geleneksel” anlayıştır. Bu durum toplumda eski ile yeninin yan yana gitmesine ve modern ile gelenekselin çatışmasına yol açmıştır. Bürokratlar devletin kurumsal yapısına önemli değişiklikleri uyarlama konusunda oldukça ısrarlı davranmışlardır. Tanzimat bürokratları daha önceki bürokratlara göre toplumda daha aktif rol oynamışlar itaat ve sadakate bağlı görev anlayışından çok üst siyasi otoriteyi yönlendirmişlerdir. Bürokratik araçları toplumun değişimini amaçlamış Osmanlı toplumunda güçlü bir merkeziyetçiliğin doğmasına da öncülük etmiş bizzat bu merkeziyetçi yönetimi sevk ve idare etmişlerdir. Osmanlı bürokrasisi oluşurken tıpkı diğer monarşi ya da mutlak rejimlerde olduğu gibi kendisi devlet olan hükümdarın temsilcileri olarak göreve başlamışlardır. Bu anlamda Osmanlı Devleti’nde eğitimin modernleşmesi ya da değişimi bürokratların değişimiyle paralel ilerlemiştir. Osmanlı Devleti’nde özellikle Tanzimat dönemi bürokratlarının eğitimi nasıl dönüştürdüklerine ilişkin veriler birinci elden kanıtlara dayalı olarak incelenmiş ve eğitimsel dönüşümün arka planı eserde derinlemesine incelenmiştir. Bu açıdan önemli bir boşluk giderilmiştir.
Sayfa Sayısı : 398
Ebat : 16x23,5 cm
Cilt Tipi : İNCE KAPAK
Basım Dili : Türkçe
Baskı Yeri : Ankara
Barkod : 9786256652743
Temel kural olarak aldığınız ürünü teslimat tarihinden itibaren 14 iş günü içerisinde firmamızın düzenlemiş olduğu faturanız ve iade sebebinizi içeren bir not eki ile iade edebilirsiniz.
* İADE ÜRÜNLERİNİZİ MUTLAKA İADE SEBEBİNİZİ BİLDİREN BİR NOT EKİ VE FATURANIZ İLE GÖNDERİNİZ. * İade etmek istediğiniz ürünün faturası kurumsal ise, geri iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte göndermeniz gerekmektedir. İade faturası, kargo payı dahil edilmeden ( ürün birim fiyatı + KDV şeklinde ) kesilmelidir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.
385 SAYILI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ UYARINCA YENİ UYGULAMA!
Eğer vergi mükellefi değilseniz, almış olduğunuz ürünü iade ederken elinizde bulunan firmamıza ait faturada ilgili iade bölümündeki bilgileri eksiksiz olarak doldurduktan sonra imzalayarak ürün ile birlikte bize geri göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde iade işleminiz tamamlanmayacaktır. Genel iade şartları aşağıdaki gibidir;
* İadeler mutlak surette orjinal kutu veya ambalajı ile birlikte yapılmalıdır. * Tekrar satılabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir. * İade etmek istediğiniz ürün ile birlikte orijinal fatura (sizdeki bütün kopyaları) ve iade sebebini içeren bir dilekçe göndermeniz gerekmektedir. * İade etmek istediğiniz ürün/ürünlerin kargo ücreti firmamız tarafından karşılanmaktadır..